lördag 2 juli 2011

Chokladkaka med apelsinsmak, "Kladdkaka"

Det här är egentligen orignalreceptet till alla kladdkakor. Från början ingick vetemjöl i kakan. Servera en bit kaka som dessert och dekorera gärna med färska bär. Glass eller grädde är också gott till.

Ingredienser

Till 6 personer behöver du:

250 g mörk choklad, minst 70%
5 st ägg
1 krm salt
1 tsk rivet apelsinskal
2 msk konjak (eventuellt)
matfett till formen
Du behöver också:
en kakform med löstagbar kant


Så här gör du

1. Värm ugnen till 175°. Smörj en form med löstagbar kant.

2. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa vitorna med saltet till hårt skum. Smält chokladen i vattenbad. Häll i eventuell konjak i den smälta chokladen och tillsätt apelsinskalen. Låt stå i 2-3 minuter. Vänd försiktigt ner först äggulorna och sedan äggvitorna i smeten.

3. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 20 minuter.


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar