fredag 29 juli 2011

Mango- och spenatsallad med ägg och skinka

Från Rivstarten och framåt passar den här läckra salladen.

Ingredienser

Till 4 personer behöver du:

8 st ägg
800 g rökt skinka
4 st färska mangofrukter
1000 g färsk bladspenat
12 st tomater
4 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
salt och malen vitpeppar
riven parmesan

Så här gör du

1. Koka äggen ca 10 min så att gulan blir hård. Kyl dem i kallt vatten. Skala och skär äggen i klyftor. Skär skinkskivorna i ca 2 cm långa bitar och stek dem.

2. Skala mangon och skär i tunna strimlor. Skär tomaterna i små fyrkanter. Skölj bladspenaten. Blanda skinka, mango, bladspenat och tomater.

3. Blanda samman olja, balsamvinäger, salt och peppar. Vänd ner i salladen och strö över grovt riven parmesan. Dekorera med ägg och skinka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar