lördag 2 juli 2011

Renskavspanna 2

Renskav, älgskav eller viltskav går bra att använda i den här rätten. Du hittar renskaven djupfryst i behändiga små paket. Ta fram köttet ur frysen på morgonen och lägg i svalen över dagen, så är det lagom tinat till du ska skära det på kvällen. Det är gott med "vild" svamp i skaven, så har du kantareller eller annan svamp i frysen kan du byta ut champinjonerna.

Ingredienser

Till personer behöver du:

2 st paket renskav (á 240 g)
1 st gul lök
200 g färska champinjoner
4 msk smör
4 dl grädde
salt och malen vitpeppar
malen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
5 st torkade enbär

Så här gör du

1. Tina skaven till hälften och skär den tvärs över till tunna strimlor. Skala och hacka löken. Borsta svampen och skiva den.

2. Lägg svampen i kall stekpanna och hetta upp. Låt vattnet koka bort ur svampen. Lägg i smöret och fräs svampen till fin färg. Ta upp den och lägg åt sidan. Fräs löken i smör och ta upp. Fräs skaven i omgångar i smör och blanda ner lök och svamp.

3. Slå över grädde och koka upp. Låt sjuda utan lock tills grädden kokat ihop något. Fiska upp enbären och servera genast.

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar