lördag 2 juli 2011

Ricardos parmesanchips

När parmesan smälter i ugnsvärme blir den krispig och konsistensen liknar chips. Chili, örter och pinjenötter sätter italiensk smak på det här läckra drinktilltugget. Kan även serveras som förrätt eller tillbehörsrätt.




Ingredienser

Till 4 personer behöver du:

100 g parmesan
2 tsk chiliflakes
2 tsk torkad basilika
0,5 dl pinjenötter
Du behöver också:
bakplåtspapper


Så här gör du

1. Värm ugnen till 225°. Lägg bakplåtspappret på en plåt. Riv parmesanen grovt och lägg den i 10 små rundlar på pappret.


2. Strö på chiliflakes och basilika. Fördela pinjenötterna överst.

3. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit lätt brun i kanten. Låt svalna och lossa chipsen från bakplåtspappret med hjälp av en stekspade. Servera ljumma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar