lördag 2 juli 2011

Stekta tärnade grönsaker

Löken och auberginen behöver längst stektid. Zucchinin behöver bara steka några minuter och paprikan räcker om den blir varm. Det är viktigt att auberginen blir ordentligt genomstekt. Rå aubergine är ungefär lika skojigt som rått kött. Det är praktiskt att fräsa i två stekpannor och sedan vända ner alltsamman i en panna. Gör gärna dubbel sats, spara i kylen och värm upp genom att fräsa i het panna i rapsolja.








Ingredienser

Till 4 personer behöver du:

1 st aubergine (á 400g)
1 st zucchini (á 400g)
1 st gul lök
1 st röd paprika
salt och malen svartpeppar
rapsolja att steka i

Så här gör du

1. Tärna auberginen och fräs den. Sänk värmen och låt den steka färdigt. Skala och hacka löken grovt. Fräs den i en annan panna, sänk värmen och låt löken bli mjuk och genomskinlig.

2. Tärna zucchinin och paprikan. Lägg över löken i samma panna som auberginen och fräs zucchinin. Blanda ner den frästa zucchinin och fräs paprikan hastigt. Blanda till sist ner paprikan.

3. Krydda med salt och malen svartpeppar före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar